Тегеран запевняє, що надасть Україні усі необхідні дані задля розслідування катастрофи літака МАУ / REUTERS

Президент Ірану Хасан Рухані запевнив президента України Володимира Зеленського, що іранська сторона надасть українським експертам доступ до всіх необхідних даних для розслідування катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України».

Читайте такожВерсія про технічні несправності "Боїнга" під час авіакатастрофи в Ірані малоймовірна - експерт

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави Української держави, Зеленський під час телефонної розмови з Рухані обговорив розслідування катастрофи українського літака неподалік Тегерана.

Відео дня

Глава Української держави висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Ірану внаслідок катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані.

Зеленський відзначив, що українська сторона вже розпочала роботу, долучившись до розслідування причин катастрофи.

«Сподіваюся на ваше сприяння у проведенні прозорого, всебічного та об’єктивного розслідування задля якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події», – зауважив він.

Іранська сторона запевнила у повній взаємодії для проведення об’єктивного розслідування та встановлення причин трагедії. Рухані наголосив, що Іран надаватиме групі українських експертів оперативний доступ до всіх необхідних даних, зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, що сталася 8 січня в аеропорту Тегерана, та ідентифікації тіл загиблих.

До складу оперативної групи увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств оборони, закордонних справ, внутрішніх справ, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».