REUTERS

Українські фахівці в Ірані отримали доступ до "чорних скриньок" літака, який 8 січня зазнав авіакатастрофи поблизу Тегерану.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

За його словами, до Тегерану у складі спеціальної групи вилетіло близько 50-ти осіб, які наразі намагаються реконструювати літак, щоб зрозуміти, що з ним сталося.

"Ми отримали доступ до деталей літака, до місця падіння, ... до "чорних скриньок", з яких ми плануємо найближчим часом почати реконструкцію переговорів. Ми також отримали доступ до запису переговорів між диспетчерами з Центру управління польотами в аеропорту Тегерану та українськими пілотами", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

Читайте такожВ Ірані почалось дослідження чорних скриньок літака МАУ

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.

9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив інформацію, яка може свідчити про наявність у канадської сторони доказів, в тому числі даних розвідувальних органів, щодо можливого ураження літака ракетою.