Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп поставив під сумнів версію про те, що до катастрофи літака Boeing 737 української авіакомпанії МАУ в Ірані могла призвести технічна несправність додавши, що "хтось міг зробити помилку на тій стороні".

Про це він заявив журналістам під час виступу в Білому домі, пише CNN.

"Ну, у мене є підозри. Я не хочу цього говорити, тому що в інших людей є свої підозри. Хтось міг зробити помилку на тій стороні... Не нашій. Ми тут ні при чому", - сказав Трамп.

Читайте такожВерсія про технічні несправності "Боїнга" під час авіакатастрофи в Ірані малоймовірна - експерт

"Він летів в досить несприятливому районі. Вони могли помилитися. Деякі люди кажуть, що це було механічно. Особисто я не вірю, що таке питання навіть не стоїть", − додав президент США.

Відповідаючи на питання, чи вважає він, що літак був збитий випадково, Трамп сказав: "Я не знаю. Я правда не знаю ... Це до них. Рано чи пізно вони покажуть чорні ящики".

Президент США зазначив, що в ідеалі, Ірану потрібно було б віддати "чорні ящики" компанії Boeing, але передати їх Франції чи якійсь іншій країні теж було б добре.

"Сталося щось жахливе, дуже спустошливе", - підсумував Трамп.

Нагадаємо, незадовго до заяви Трампа американські ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні й розвідці повідомили, що літак МАУ розбився неподалік від Тегерана, тому що в нього влучила ракета системи ППО. Допускається, що знищення українського лайнера сталося випадково.

Відео: Global News

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник із радарів за кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, фахівці перевіряють версію про влучення в "Боїнга" ракети зенітного ракетного комплексу "Тор" російського виробництва. Серед інших основних версій катастрофи літака МАУ в Ірані називав руйнування і вибух двигуна з технічних причин.