REUTERS

Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" був збитий в Ірані ракетою «земля-повітря».

Про це прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив на прес-конференції в Оттаві в четвер, 9 січня, відповідаючи на питання журналістів.

За його даними, на це вказують дані канадської розвідки та союзників країни.

Відео дня

Він заявив, що за розвідданими з декількох джерел український літак був випадково збитий Іраном.

«У нас є дані розвідки - як канадської, так і союзників, які вказують на те, що літак збила іранська ракета «земля-повітря». Можливо, це було зроблено свідомо, - заявив Трюдо.

Читайте такожУ мережі з'явився запис можливого попадання ракети в український Boeing (відео)

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, що сталася 8 січня в аеропорту Тегерана, та ідентифікації тіл загиблих.

До складу оперативної групи увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств оборони, закордонних справ, внутрішніх справ, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».