Україна готова відправити своїх військовослужбовців до Іраку / фото: kmu.gov.ua

Україна підтримає зусилля НАТО зі зміцнення безпеки в Іраку та повідомила про готовність стати там його операційним партнером.

Як повідомила прес-служба уряду, про це йшлося на зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби з заступником генерального секретаря НАТО з питань операцій Джоном Манзою в штаб-квартирі НАТО.

Читайте такожВ Іраку застрелили двох журналістів, які висвітлювали антиурядові протести.

Відео дня

“Я поінформував заступника генсека, що в України є план відправити 20 військовослужбовців на підтримку місії НАТО в Іраку після того, як Альянс відновить її роботу. Запрошення стати операційним партнером місії Альянсу в Іраку свідчить про визнання цінності українського військового досвіду та професіоналізму”, - розповів Кулеба.

Реагуючи на повідомлення української сторони, заступник генсека НАТО відзначив, що для Альянсу дуже важлива участь України у місії в Іраку.

Сторони погодили наступні спільні кроки щодо запровадження нового підходу НАТО “Один партнер - одна програма”, обговорили перспективи ухвалення стратегії національної безпеки України та подальшої розробки стратегічних документів на її виконання.

Кулеба також поінформував колегу про роботу з метою ухвалення парламентом необхідних законів у сфері безпеки та оборони, зокрема, про закон щодо реформи СБУ.