УНІАН

На Youtube-канал «Як обманути президента» виклали третій запис розмови нібито прем’єра Олексія Гончарука з представниками НБУ й Мінфіну з приводу того, як пояснювати президенту «людською мовою» про курс валют.

На третьому записі чоловік з голосом Гончарука запитує в економістів, як найкраще пояснити Зеленському економічні процеси в країні.

Читайте такожЗаступник голови ОП Ковалів заперечує участь у нараді з Гончаруком, записи якої "злили" в мережу

«Дивіться, Олександре Володимировичу. Ось це відбулося з цим. Ось це відбулося з валютою. Йому треба розповідати історії. Коли в нього в голові виникне картинка…», – сказав чоловік з голосом схожим на голос Гончарука.

«Які плани у Тимофія? Саме час переходити на експорт якоїсь переробленої продукції, щоби умовно підвищувати її вартість. Тобто, треба будувати якісь заводи з перероблення, продавати там вермішель італійську», – відповіла жінка з голосом голови Нацбанку Катерини Рожкової.

Врешті чоловік з голосом Гончарука вирішив, що Зеленському найкраще розповісти про курс на прикладі новорічного олів’є.

«Перекладу на людську мову. Йому треба сказати: Дивись, Вово, цей зараз курс менший значить, що новорічне олів’є на новорічному столі наступного року не буде дорожчим, ніж в цьому», – зазначив він.

«Не факт», – зауважила жінка з голосом міністра фінансів Оксани Маркарової.

Як повідомляв УНІАН, у середу, 15 січня, на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали нібито аудіозапис розмови Гончарука з деякими урядовцями і керівництвом Нацбанку. Вони нібито розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським.

"У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Він розуміє - є платіжний баланс... А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання", - говорить чоловічий голос, схожий на Гончарука. Далі цей же голос каже, що й він сам є "профаном в економіці".