Делегація Ірану приїхала до Києва / фото: МЗС

Спеціальний представник президента Ірану, міністр доріг та містобудування Ісламської Республіки Іран Мохаммад Есламі запевнив у готовності Ірану до конструктивної взаємодії з Україною задля забезпечення всебічного та об’єктивного розслідування обставин збиття українського літака «Боїнг-737» 8 січня під Тегераном.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС України, про це він сказав на зустрічі з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком сьогодні у Києві.

У ході зустрічі міністр закордонних справ України зазначив, що питання прозорого та неупередженого розслідування авіакатастрофи та справедливого покарання усіх винних у цій трагедії перебуває у центрі уваги не лише родин загиблих, але й усього українського суспільства, світової громадськості та міжнародних партнерів нашої держави. І саме тому для України надзвичайно важливою є широка та відкрита співпраця з Іраном у розслідуванні усіх обставин інциденту.

Відео дня

Читайте такожІранські фахівці перевірять можливості України для розшифровки чорних скриньок збитого літака МАУ

«Есламі від імені іранського уряду висловив співчуття рідним та близьким загиблих у авіакатастрофі під Тегераном та запевнив у готовності до конструктивної взаємодії задля забезпечення всебічного та об’єктивного розслідування усіх обставин трагічної події», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

Читайте такожВ СБУ і РНБО називають пріоритетом розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.