Арахамія сказав, що  він спілкувався з прем'єром після заяви Гончарука / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що у Верховній Раді знайшлися б голоси, якби президент Володимир Зеленський погодив звільнення прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Читайте такожУряд нікуди не йде і продовжуватиме працювати - Гончарук

Відео дня

"Скажу так: якби президент погодив звільнення, а Гончарук би подав заяву до парламенту, голоси в залі знайшлись би", - зауважив Арахамія.

Як сказав Арахамія, він спілкувався з прем'єром після заяви Гончарука, яку той подав президенту. Також з прем'єром розмовляв голова Верховної Ради Дмитро Разумков, зауважив він.

За словами голови фракції "Слуга народу", всі намагалися знайти "нормальний шлях вирішення ситуації".

Як повідомляв УНІАН, ввечері 15 січня у соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, в якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадові особи. Вони начебто обговорювали економічні питання перед зустріччю із Зеленським. На записах людина з голосом, нібито схожим на голос Гончарука, зокрема називає себе "повним профаном" в економіці.

17 січня Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Зеленський на зустрічі з Гончаруком заявив, що вирішив "дати шанс" прем’єру та його уряду, але за умови виконання певних завдань. Зокрема уряд повинен представити президенту нову концепцію зарплат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їхніх заступників з урахуванням ситуації в країні.

За словами Зеленського, з тими міністрами, які не погодяться працювати за запропоновану урядом зарплату, доведеться прощатися.

Крім того, президент під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР та Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до скандального запису розмов прем’єрв та урядовців.