Дуда наголосив на важливості територіальної цілісності України / фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда підтримує зусилля президента України Володимира Зеленського з метою звільнення Росією полонених українців.

Про це Дуда сказав на спільній із Зеленським прес-конференції в Освенцимі.

Читайте такожУкраїна очікує від Польщі відновлення оскверненої могили воїнів УПА та взяття її під захист – Зеленський

Відео дня

"Ми розмовляли про ситуацію в Україні у відносинах з Росією, в питанні дуже зрозумілому щодо окупації Донецької та Луганської областей та Криму", - заявив Дуда.

За його словами, він повідомив Зеленському, що Польща вимагає від Росії повернутися до дотримання норм міжнародного права.

Президент Польщі наголосив на важливості територіальної цілісності України. "Це наша однозначна позиція, й Україна завжди може розраховувати на нашу позицію", - запевнив Дуда.

Також Дуда додав, що запитував у Зеленського про хід перемовин у "нормандському форматі" і про те, на що можна сподіватися найближчим часом.

"Я радий, що відбувається обмін полоненими, що громадяни України, ув'язнені Росією, повертаються до своїх сімей. Для звичайних людей, для суспільства це дуже важливо, і ми як сусід тішимося, що Ви, пане президенте, цим займаєтеся, бо це відповідальна діяльність глави держави для свого суспільства, і я тут повністю підтримую вашу позицію і спосіб вашої поведінки", - заявив Дуда.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2019 року на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.