Ілля Кива / фото прес-служби політика

Народний депутат Ілля Кива ("Опозиційна платформа - За життя") упевнений, що за допомогою прийняття законів про ринок землі, нового Трудового кодексу та скасування адвокатської монополії влада хоче відібрати у громадян останнє, що у них залишилося - землю, трудові права та право на захист.

Читайте такожБійка з Кивою: нардеп звернувся до поліції із заявою про тілесні ушкодження

Про це він сказав "Українським новинам". "Я неодноразово говорив, що в нашій країні формується диктатура влади. Йде чіткий процес із формування цієї диктатури, яка не передбачає права трудящих, а тільки їхні обов'язки. У цьому випадку з людей роблять стадо баранів, яких можна буде безкарно знищувати, ставити в стійло, гнати на роботу і так далі. Це - концтабір. Чому? Тому що хочуть забрати останнє - землю, забрати права за трудовим кодексом і фактично нівелювати цивільне право на захист (у суді)", - упевнений нардеп.

Відео дня

За його словами, за ці всі закони зараз йдуть страшні торги.

"Голос" у них у кишені. Це як у свій час продажна "Радикальна партія", яка завжди в останній момент давала відсутні голоси. Ми як опозиційна партія не те що не підтримаємо, а будемо боротися. І якщо треба буде й фізично, тому що це останній рубіж, після якого держава, і в принципі таке поняття як громадяни України, більше існувати не буде. А буде колонія і будуть раби, а ми для своїх дітей цього точно не хочемо", - наголосив політик.

Як повідомляли "Українські новини", адвокат Володимир Рудий вважає, що прийняття нового Трудового кодексу та скасування адвокатської монополії спричинить масові звільнення громадян, не здатних захистити свої права.