ДБР завершило розслідування справи у грудні  / фото УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата (VIII скликання) Максима Микитася.

Як повідомляє прес-служба ДБР, колишній депутат обвинувачується у вчиненні хуліганства (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Читайте такожПрикордонники підтвердили зняття з літака скандального забудовника Микитася при спробі покинути Україну

Відео дня

Слідством встановлено, що 5 липня 2019 року тодішній народний депутат під час агітації на позачергових виборах до Верховної Ради у приміщенні селищної ради с. Любеч Ріпкинського району Чернігівській області спричинив легке тілесне ушкодження голові об’єднаної територіальної громади. При цьому поводився агресивно, використовував ненормативну лексику, образи та ігнорував зауваження присутніх,

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом нападу Микитася на голову Любецької селищної ради.

Колишній депутат увірвався у приміщення селищної ради під час сесії та завдав селищному голові Сергію Пінчуку тілесних ушкоджень.

24 вересня Микитасю повідомили про підозру у вчиненні хуліганських дій.

У грудні ДБР завершило досудове розслідування за цим фактом.

До 30 січня сторона захисту ознайомлювалась з матеріалами провадження.