REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що виключною прерогативою президента є те, кого призначати на посаду керівника Офісу глави держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу в рамках візиту до Київської області, відповідаючи на запитання щодо звільнення очільника Офісу президента і чи радився з Разумковим президент.

Читайте такожУ Кремлі прокоментували призначення Єрмака главою ОПУ

Відео дня

"Я думаю, що президент тут не має ні з ким радитися. Це голова його Офісу. Офіс - це структура, яка забезпечує діяльність президента. І це виключна прерогатива президента, кого призначати на цю посаду", - зазначив голова парламенту.

Говорячи про новопризначеного керівника ОПУ Андрія Єрмака, Разумков нагадав, що він є членом команди президента і "багато місяців працює за важливими напрямками, пов'язаними з виконанням функцій Офісу президента, безпосередньо виходячи з тих доручень, які давалися главою держави".

"Це не нова людина, це людина, яка була помічником президента. Фактично в перші дні після вступу на посаду, його Володимир Олександрович (Зеленський - УНІАН) призначив. Тому я не бачу якихось негативних наслідків в цьому, 100%. Я думаю, що це позитивно вплине на роботу Офісу глави держави", - зауважив спікер.

На запитання, чи можна буде побачити екс-керівника ОПУ Андрія Богдана на якійсь посаді в Кабміні, Разумков відповів, що з цього приводу краще звернутися до прем'єр-міністра.

"Мені така інформація не відома", - додав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника ОПУ і призначив на цю посада Андрія Єрмака.