Аміна Окуєва була вбита в жовтні 2017 року / фото УНІАН

У мережі опубліковано журналістське розслідування про обставини вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої, замахів на її чоловіка бійця-добровольця Адама Осмаєва та на колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука.

Відповідне відео з’явилося на каналі «Свободний».

Читайте такожВ поліції поки не назвали версій щодо мотиву вбивства Окуєвої

Йдеться про ексклюзивне інтерв’ю з людиною на ім’я Beck Martin (Анзор), яка приймала замовлення на організацію терактів і ліквідацію людей у різних країнах світу. Beck Martin (Анзор) співпрацював зі спецслужбами Австрії починаючи з 2008 року.

За словами Анзора, у 2014-2015 роках він отримав замовлення на ліквідацію трьох людей в Україні: Адама Осмаєва, Аміни Окуєвої та Ігоря Мосійчука.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль подружжя добровольців АТО Окуєвої та Адама Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення. 12 січня 2020 року в прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва. 

Замах на Мосійчука було скоєно ввечері 25 жовтня 2017 року біля редакції телеканалу «Еспресо» у Києві. В результаті вибуху мопеда тоді постраждали троє осіб, серед яких Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала. Двоє осіб загинули – охоронець екс-депутата і колишній поліцейський, який проходив повз.