Фото: REUTERS

Керівника Мюнхенської безпекової конференції Вольфганга Ішингера, який підписав розроблений у співавторстві з Росією «мирний план» для України, внесли до бази «Миротворця.

Про це йдеться на сайті ресурсу.

Читайте такожАваков розповів, як працюватимуть спільні патрулі на Донбасі

Відео дня

Автори ініціативи звинувачують німця у проросійській позиції та замаху на суверенітет України, участі у пропагандистських заходах Росії проти України й маніпулюванні значущою інформацією.

Як відомо, 14 лютого на сайті Мюнхенської конференції з безпеки з'явився документ, який пізніше був видалений, а згодом знову опублікований. У документі зазначалося, що його підписантами були голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер та колишній міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов.

Також було сказано, що підписантами були троє українських експертів Василь Філіпчук, Олександр Чалий і Олексій Семеній.

У документі не йшлося про воєнний напад Росії на Україну і про окупацію українських територій. Документ передбачав поступове зняття санкції з Росії за умови покрокового виконання Мінських угод та започаткування всеосяжного діалогу в Україні щодо національної ідентичності, який враховував би позиції Росії, Угорщини та Польщі.

Пізніше Ішингер пояснив журналістам, що Європа не має приймати віддалення Росії та мусить посилювати з нею діалог, тримати двері відкритими - попри дії в Сирії, Грузії, Україні. Також він здивувався, чому документ викликав такий резонанс.