REUTERS

Європейський парламент закликав уряд України, міжнародну спільноту, включаючи Гаазький трибунал, розпочати розслідування військових злочинів, скоєних під час незаконної анексії Криму та конфлікту на сході України.

Відповідна резолюція була проголосована у четвер в Страсбурзі в ході пленарного засідання ЄП, передає власний кореспондент УНІАН.

„(ЄП) закликає уряд України використати всі наявні в його розпорядженні інструменти, щоб розслідувати всі військові злочини, скоєні на її території; закликає міжнародне співтовариство, в тому числі Гаазький трибунал, розпочати розслідування потенційних злочинів, скоєних під час незаконної анексії Криму і конфлікту на східній Україні”, - йдеться в резолюції.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент: ЄС потрібно розробити нову стратегію для Чорноморського регіону

ЄП також засудив порушення прав людини в Криму, які відбуваються з часу окупації російськими військами, в тому числі, залякування, зростаючу кількість насильницьких зникнень, цензуру, утиски свободи слова та переслідування меншин, зокрема етнічних і національних меншин. „(ЄП) засуджує систематичне переслідування кримських татар, які взяли участь у демонстраціях на підтримку територіальної цілісності України, висловлює солідарність з ними і закликає терміново поліпшити ситуацію”, - зазначається в документі.

У цьому зв’язку ЄП закликав російську владу негайно припинити переслідування виконавчого органу кримських татар, Меджлісу, та закликав Росію повністю дотримуватися прав людини в Криму.