Депутат визнає, що провести вибори в окупації неможливо / фото УНІАН

Місцеві вибори для мешканців окупованого Криму можна провести, організувавши пункти для голосування на адміністративній межі з півостровом.

Такий варіант запропонувала нардеп від "Слуги народу" Олена Мошенець в ефірі телеканалу ATR.

"Мабуть, найбільш прийнятною ситуацією я би бачила створення спеціальних точок, де можна взяти участь у виборах десь ближче до кордону Криму. Або створення певних умов, щоб бачити, розуміти, які люди хотіли б проголосувати або розуміли, як вони бачать цю ситуацію надалі, мали можливість це зробити", - зазначила вона.

Відео дня

За її словами, після цього може виникнути питання: "що з цим далі робити". 

Читайте такожСША у річницю анексії Криму запевнили, що не визнаватимуть її

"Оскільки, що б ми там не робили, але ж ми розуміємо, що імплементувати умовно кажучи ту місцеву владу, яку ми отак теоретизовано можемо брати, потім на практиці буде складно, поки що, мабуть, неможливо", - зазначає депутат.

При цьому вона зазначила, що не можна залишити кримчан без місцевих виборів, однак визнала, що провести їх на півострові наразі неможливо.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції заявив, що місцеві вибори восени 2020 року мають відбутися на всій території України, включаючи окуповані Донбас та Крим.