Атестація всіх прокурорів регіональних прокуратур завершиться до початку червня / фото УНІАН

В Офісі генерального прокурора планують до початку червня завершити атестацію всіх прокурорів регіональних прокуратур.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу генерального прокурора, процес атестації складається з трьох етапів - тесту на знання законодавства, тесту на загальні здібності та співбесіди з кадровою комісією.

Зокрема, у першому етапі атестації для майбутньої роботи в новій прокуратурі виявили бажання 3 тис. 697 прокурорів з усіх обласних центрів України, Автономної республіки Крим та військових прокуратур регіонів і Об’єднаних сил.

Відео дня

За словами генерального прокурора Руслана Рябошапки, на даний час триває добір 100 нових прокурорів до Офісу генпрокуратури.

«Зараз ми розпочинаємо атестацію прокурорів регіональних прокуратур, бо суспільство очікує від прокурорів всіх рівнів доброчесності, професійності та результатів – підозр, скерованих до суду справ…Ми прагнемо повернути довіру суспільства до прокуратури і у нас є унікальна можливість, якою ми скористаємося – політична воля та підтримка суспільства», - зазначив він.

Читайте такожРеформа ГПУ: завершальний етап атестації успішно пройшли 610 прокурорів

Перший та другий етапи атестації усі прокурори пройдуть у Києві з 2 по 5 березня, прокурори з однієї прокуратури будуть здавати тести в різні дні.

Очікується, що атестація всіх прокурорів регіональних прокуратур завершиться до початку червня.

В рамках першого етапу атестації (тесту на знання та вміння застосовувати законодавство) прокурори мають отримати не менше 70 балів під час відповіді на запитання, щоб бути допущеними до другого етапу (комп’ютерного тестування на загальні здібності та навички).

Для третього етапу (співдесіди) вже створено дві кадрові комісії, які очолили заступники генерального прокурора Віктор Чумак та Віталій Касько. Планується створення ще 10. До їх складу увійдуть працівники Офісу генпрокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проектів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій.

Також стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність, яка включатиме відповідність витрат і майна прокурора та членів його родини близьких осіб задекларованим доходам, а також відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що зарплати прокурорів оновленого Офісу генпрокурора зростуть на 50-70%.