Зарплати прокурорів Офісу генпрокурора будуть меншими за зарплати прокурорів САП / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявляє, що зарплати прокурорів оновленого Офісу генпрокурора зростуть на 50-70%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

За словами Рябошапки, зарплати у прокурорів збільшаться, але їхня штатна чисельність зменшиться.

Відео дня

«Дякуючи уряду, зарплати прокурорів суттєво підвищуються – від 50% до 70%. Наразі постанова вже прийнята, вона оформляється в секретаріаті Кабміну, невдовзі вона буде опублікована. Невдовзі прокурори оновленої прокуратури отримуватимуть інші заробітні плати», - сказав він.

Проте, за словами Рябошапки, зарплати прокурорів Офісу генпрокурора будуть меншими за зарплати прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Цей рівень поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інституцій, оскільки на те вони і спеціалізовані, що вони мають трохи інші гарантії захисту, в тому числі й заробітні плати. Проте це достатньо серйозне підняття заробітних плат і достатньо серйозні гарантії. Принаймні, вони будуть не гіршими, ніж в органів досудового розслідування, це точно. Можливо, десь ми виходимо на рівень заробітних плат у НАБУ», - зауважив генпрокурор.

Читайте такожРеформа ГПУ: завершальний етап атестації успішно пройшли 610 прокурорів

Також, за словами Рябошапки, передбачено, що в оновленому Офісі генпрокурора буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження.

«За результатами справедливого розподілу справ і справедливої оцінки будуть застосовуватись і преміювання та бонуси. Тобто, не так вільно, як зараз – усім підряд однакова ставка, а відповідно до того, хто і що зробив. Будуть інші додаткові гарантії, які пов’язані в тому числі з проходженням кар’єри, що гуртуватиметься на результатах справедливої оцінки роботи», - сказав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня набув чинності закон про реформу органів прокуратури, яким передбачено створення Офісу генерального прокурора замість Генеральної прокуратури України.

23 грудня Рябошапка підписав наказ про те, що Офіс генерального прокурора розпочне роботу 2 січня 2020 року.