Киву викликають до ДБР / фото прес-служби Іллі Киви

Народного депутата від «ОПЗЖ» Іллю Киву викликають до ДБР для вручення письмового повідомлення про підозру за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянину.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Читайте такожСБУ зацікавилась можливим листуванням нардепа Киви з одіозним Жириновським – ЗМІ

Відео дня

Зазначається, що Киву викликають на 14:00 2 березня.

«За дорученням Генерального прокурора слідчий Державного бюро розслідувань 27 лютого 2020 року з дотриманням вимог ст. 135 КПК України для вручення письмового повідомлення про підозру на 02 березня 2020 року на 14:00 год. викликав народного депутата України.

Нагадаємо, 22 січня 2020 року, Генеральний прокурор за заявою потерпілого порушив провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянину народним депутатом України. Відповідні відомості внесені до ЄРДР», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з законодавством, в разі неявки без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття, на громадянина накладається грошове стягнення, а також може бути застосований привід.

фото gp.gov.ua
фото gp.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, 22 січня у мережі з'явилось відео бійки в столичному ресторані МОССО з участю нардепа Іллі Киви. На ролику помітно, як чоловік б'є політика в обличчя після короткої словесної сутички. Обох чоловіків вдалось розборонити. 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкрив кримінальне провадження за фактом нанесення нардепом від "Опозиційної платформи - За життя" Іллею Кивою тілесних ушкоджень відвідувачу одного з київських ресторанів.