Вадим Рабінович / фото прес-служби політика

Співголова фракції ОПЗЖ у Верховній Раді Вадим Рабінович в ході засідання погоджувальної ради голів парламентських фракцій оголосив «музичну паузу» і включив відому радянську пісню «Священна війна» часів Другої світової війни.

Читайте такожУкраїнські нацисти підбираються до Путіна (рос.)

У своєму виступі Рабінович закликав «зупинити фашизм» в Україні, і висловив надію, що річниця визволення України від фашистської окупації відзначатиметься як свято.

Відео дня

«У мене є ще трохи часу. Я не знаю, що додати до цього. Я музичну паузу хочу поставити», — заявив він, перед тим, як увімкнути на своєму телефоні пісню і піднести її до мікрофона.

Спікер ВР Дмитро Разумков зробив Рабіновичу зауваження за використання телефону.

«Добре, я сам заспіваю! З фашистською силою темною, з проклятою ордою», - зацитував він текст «Священної війни».

Раніше Верховна Рада і Київміськрада прийняли постанови про пам'ятні дати та урочисту похоронну церемонію останнього дивізійника військового формування "Галичина" Михайла Мулыка, а також про виділення коштів Львівською міськрадою на вшанування пам'яті лідерів українських патріотичних сил Андрія Мельника, Івана та Юрія Липи.

Об'єднана єврейська громада України засудила дані кроки, назвавши їх героїзацією і вшануванням осіб, причетних до "знищення мирного населення" в Україні в роки Другої світової війни.