Ілюстрація REUTERS

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявляє, що датою проведення позачергового засідання Верховної Ради може бути 8 або 9 квітня.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

Читайте такожНе раніше середини травня: у "Слузі народу" спрогнозували, коли закінчиться карантин

Відео дня

Відповідаючи на запитання, чи відбудеться на цьому тижні позачергове засідання парламенту, Корнієнко відповів: "Так, хотілося б провести, обговорюються 8 і 9 квітня".

Він зауважив, що питання найближчих позачергових засідань - це зміни до бюджету, додаткові заходи з підтримки постраждалих галузей економіки і соціальних груп, які потребують допомоги, а також закон про націоналізовані банки.

"Остаточне ухвалення "банківського закону" зніме останні перешкоди для продовження і розширення співпраці України з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями", - зазначив депутат.

Крім того, додав він, потрібно "захистити земельну реформу, відхиливши проекти постанов, якими опоненти намагаються її заперечити і заблокувати".

"Ситуація динамічно змінюється. Наприклад, ми тільки в п'ятницю ввечері дізналися, що до "банківського" законопроекту подано близько 5 тисяч поправок. І є інформація, що всього їх буде 8 тисяч, тобто, абсолютний рекорд", - сказав Корнієнко.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що не виключає, що наступне позачергове засідання Верховної Ради України може відбутися 8 чи 9 квітня.