Відкриття пам'ятного знаку жертвам трагедії рейсу PS752 / REUTERS

Іранські військові «діяли правильно» в ситуації зі знищенням українського авіалайнера в січні, заявив представник іранського комітету парламенту з питань законодавства і юстиції Хассан Норузі (Hassan Norouzi). За його словами, у зв'язку з цим інцидентом, всупереч офіційним заявам, нікого не заарештували.

Читайте такожПеремовини з Іраном щодо передачі "чорних скриньок" зі збитого українського літака тривають

Як повідомляє Al Arabiya, про це Норузі розповів в інтерв'ю Hamdeli daily.

Відео дня

«Збройні сили виконували свої обов'язки добре... Рух літака був дуже підозрілим», - заявив парламентар.

Далі він сказав, що літак нібито більше не контролювався диспетчерами, і «судячи з усього, потрапив під контроль Америки». Норузі також зазначив, що за тиждень до інциденту "Боїнг" приземлявся в Ізраїлі.

«З урахуванням того, що літак контролювався іншими країнами, наші збройні сили зробили свою роботу добре», - уклав він.

Виходячи з цього Норузі дійшов до висновку, що заарештовувати причетних осіб буде безглуздо. Арештів серед військових, за його словами, не буде.

При цьому раніше в Тегерані заявляли, що низка причетних до знищення літака осіб були арештовані.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинуло 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великобританії.

Спочатку в Ірані заявляли, що причиною аварії стала технічна несправність, але 11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки", і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.

14 лютого міністр закордонних справ Ірану заявив, що Іран не має наміру віддавати "чорні ящики" зі збитого літака МАУ, а й не може розшифровувати їх дані без участі зацікавлених сторін.