REUTERS

Про це він сказав в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в суботу ввечері.

Глава держави також зазначив, що в ході робочого візиту до США заплановано багато двосторонніх зустрічей і це свідчить про значний інтерес інших країн до України.

Читайте такожСьогодні президент України святкує 50-річчя

Відео дня

«Те, чого Україна потребує як повітря – міцність коаліції, єдність та солідарність світу з Україною», - сказав Порошенко.

Крім того, президент очікує чітко скоординованих кроків та зусиль по реформуванню Радбезу ООН.

Читайте такожПорошенко підтримав петицію про скасування грошової застави для корупціонерів

«Ініціатива, щоб ми обмежили право постійних членів Ради Безпеки ООН на застосування право вето в тих випадках, коли мова йде про масові вбивства людей. Бо навіть з моральної точки зору застосування права вето в таких випадках – це ліцензія на вбивство. Воно на сьогодні серйозно перешкоджає справедливому та неупередженому розслідуванню або застосуванню ООН тих інструментів та важелів, які є в її розпорядженні», - зазначив Порошенко.

Читайте такожПорошенко нагадав, що у Мінську під домовленостями свій підпис поставив і Путін

За його словами, цю ініціативу підтримує багато країн, оскільки за 70 років існування певні структури та правила ООН мають бути реформовані.

Україна також сподівається стати непостійним членом Радбезу ООН в 2016-2017 роках. Президент зазначив, що разом з дипломатами робить все можливе, аби 15 жовтня під час голосування Україна отримала позитивний результат.