Олег Махніцький / Фото УНІАН

Колишній Генеральний прокурор України Олег Махніцький заявляє, що не має відношення до пропозицій застосування санкцій проти екс-першого заступника голови адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Про це Махніцький написав на своїй сторінці у Facebook.

Він пояснює, що на той момент працював на посаді керівника Генеральної прокуратури України приблизно тиждень, а документ, підписаний ним проти нього на адресу ЄС був сукупним продуктом активістів громадянського суспільства і відповідальних за цей напрямок чиновників.

Відео дня

Читайте такожПортнов розповів про два багатомільйонні маєтки Тищенко, яка повертає активи Януковича

"Переконаний, що на той момент було дуже важливим не допустити можливої втрати Україною прав на вкрадене бувшим президентом майно і кошти українців, а тому діяти треба було рішуче і швидко. Ініціціатива ГПУ щодо застосування санкцій проти цих осіб полягала також в необхідності терміново зупинити операції з їх активами", - пише Махніцький.

Він припускає, що стосовно Портнова співробітники прокуратури, які завізували і направили в ЄС ці документи, не мали необхідних доказів, а зробили це на випередження з превентивною метою.

"Також загальновідомо, що вже після мого звільнення органами прокуратури пану Портнову було інкріміновано привласнення своєї ж зарплати в університеті, яке розслідується вже більше року і є пародією на кримінальне провадження. Думаю, що розслідувати великою слідчою групою більше року справу про 800 гривень зарплати дискредитує і державну владу і мету міжнародних санкцій", - заявив він.

Махніцький вважає, що Портнову треба адресувати претензії до тих, хто листувався з його приводу з Радою ЄС і висунув проти нього звинувачення.

В свою чергу, екс-прокурор каже, що готовий відповісти на будь-які запити міжнародних судових установ, в яких оскаржується справа щодо санкцій Портнова.

Останнім часом в ЗМІ згадується моє прізвище в контексті судових процесів, пов'язаних з ініціюванням мною у 2014 році мі...

Posted by Олег Махніцький on 6 жовтня 2015 р.