Фото: УНІАН

Таку версію висунув журналіст Владислав Сидоренко на своїй сторінці в Facebook.

Він з'ясував, що рішення про обшуки в офісах "Кропу" і арешт Корбана брав Новозаводський суд у Чернігові. Саме цей суд виніс влітку 2015 року рішення про обшук в кабінеті голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, який відмовився виносити рішення на користь Петра Порошенка у справу про акції "Укргазвидобування".

Слідчою групою у справі київського судді заступник генпрокурора Юрій Столярчук ставить чернігівського прокурора Є. Кожедуба.

Відео дня

Читайте такожОперацію із затримання Корбана і обшукам проводив командир групи, яка штурмувала Будинок профспілок на Майдані

"(Рішення про обшуки у Чернушенка прийняті чернігівським судом – УНІАН) наштовхує на думку, що Новозаводський районний суд Чернігова якимось чином лояльний. По-цьому, призначаємо керувати групою слідчих, чисто формально, місцевого Кожедуба. Щоб підпадало під чернігівську юрисдикцію. І передаємо Новозаводському", - зазначає Сидоренко.

Саме цей чернігівський прокурор Кожедуб просив проводити слідчі дії у справі Корбана і звернувся в Новозаводський суд, який ухвалив відповідну постанову.

facebook.com/journalist.sydorenko