Ігор Кононенко заявляє, що не подаватиме до суду на депутатів / solydarnist.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чому він в суді не захищає свою честь у зв'язку із звинуваченнями, які, зокрема пролунали на його адресу під час засідання фракції «БПП».

Кононенко сказав: «Я не буду подавати на депутатів. Моя особиста позиція - я не критикую в негативному плані депутатів від нашої фракції, бо ми в одній фракції і ми одна команда, хоча в мене є багато там спілкувань, є багато дискусій всередині фракції».

Водночас Кононенко зауважив: «Що стосується дискредитації, яка нав'язана ззовні, то я готую зараз позови в першу чергу до ЗМІ, які це розповсюджують».

Відео дня

На уточнююче запитання журналістів, до чого тут ЗМІ, якщо звинувачення лунають від його колег по фракції, зокрема Віктора Чумака, Сергія Лещенка, Кононенко відповів: «Я готовий з будь-яким депутатом, з будь-яким громадським діячем, з будь-яким громадянином звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки фактів щодо мене».

За його словами, ці люди, які у чомусь його звинувачують, мають зробити «відповідну заяву про злочин, і звертайтесь до правоохоронних органів».

«Але роблячи заяву про злочин, потрібно пам'ятати, що в Карному (Кримінальному) кодексі є стаття про наклеп, тому якщо заява про злочин не підтвердиться, то людина, яка її зробила, теж може і має відповісти згідно із законодавством», - додав Кононенко.

У коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання про його плани позиватися до ЗМІ, Кононенко заявив: «Я звернувся до юристів, щоб підготували матеріали. Бо та безпрецедентна кампанія в останній тиждень проти мене - без жодного факту, без жодного документа». Він додав, що раніше мав позицію, що краще «не звертати увагу на якісь безпідставні закиди».

На думку Кононенка відбувається «безпрецедентна» кампанія і застосовуються «нові технології інформаційного кілерства». «Тому, мабуть, це потрібно буде зробити», - сказав він.

Він вважає, що якщо «факти будуть доведені, а вони будуть доведені, я впевнений, то ті засоби, які це розповсюдили, мають публічно вибачитися».

Водночас Кононенко не назвав конкретні засоби масової інформації, до яких збирається позиватися. За його словами, відповідні документи будуть підготовлені за 7-10 днів.