REUTERS

Як повідомляє «Дніпропетровська панорама», на розгляд депутатів виноситиметься питання про обласний бюджет на 2016 рік.

Активісти Дніпропетровська мають намір заблокувати сесію, яка може пройти в п'ятницю, 4 грудня. На їхню думку, ухвалювати бюджет повинні депутати нового скликання, оскільки вони і нестимуть за нього відповідальність. Крім того, цифри обласного бюджету поспішають назвати ще до ухвалення державного.

«Пан Удод планує провести незаконну сесію обласної ради з попереднім складом депутатів. Запрошуємо патріотів та активістів нашого міста в п'ятницю, о 10.00, в будівлю обласної ради, щоб не дати можливості провести незаконну сесію», – написав на своїй сторінці у Facebook дніпропетровський громадський діяч Тарас Здреник.

Відео дня

Активісти зазначають, що причиною рішення про проведення сесії може бути те, що в новому скликанні колишня «Партія регіонів», а нині – «Опозиційний блок» не має більшості (в раді попереднього скликання регіонали мали 72 голоси, що давало їм можливість ухвалювати будь-які рішення, а в новому – тільки 46).

«Жадібність і ненаситність реваншистів з Партії регіонів не дають їм спокою, підштовхуючи урвати черговий шматок обласного бюджету, порушивши при цьому закон України. Але для них це норма. Розуміючи, що більшість нових депутатів є патріотами свого регіону, тому не допустять протягнення шкурних питань, вони й ухвалили таке незаконне рішення», – вважає Тарас Здреник.

У свою чергу, позафракційний народний депутат Андрій Денисенко також повідомив, що йому стало відомо про проведення сесії облради. 

«Вимальовується такий собі маленький бюджетний дерибанчик», – вважає нардеп. 

При цьому він зазначив, що новообрані депутати від «Опозиційного блоку» відмовляються реєструватися в обласній територіальній виборчій комісії і отримувати тимчасові посвідчення. 

«Це щоб не було регламентних двох третин депутатів для установчої сесії нового складу облради, а був формальний привід зібрати стару, однозначно «вілкулоїдну» облраду, наприймати все, що потрібно, не залишивши жодної крихти обласного бюджету всяким там новообраним демократам з патріотами», – написав він на своїй сторінці у Facebook.