фото: УНИАН

Про це заявив глава штабу "Громадянської блокади Криму" Ленур Іслямов, передає "112 Україна".

"Я вчора приїхав до Києва, сам переговорив з лідером Меджлісу, у нас була рада. Зараз я їду назад і буду пояснювати людям на місці. Оскільки в Криму назріває гуманітарна катастрофа, то на Джемілєва і Чубарова чиниться дуже сильний тиск з боку України, а з боку міжнародної спільноти, це Франція та інші. Вони до кінця нас не розуміють", - повідомив він.

Читайте такожЧубаров розповів, як активісти готуються до морської блокади окупованого Криму

Відео дня

При цьому Іслямов задоволений, що уряд почав звертати увагу на блокаду і має намір в законодавчій площині закріпити вимоги кримських татар.

"Ми задоволені, що український політикум перейнявся нашим вимогам і прагненням і що в законодавчій площині будуть прийматися рішення в плані, щоб заборонити рух вантажних фур на територію, окуповану ворогом", - пояснив він, додавши, що при прийнятті відповідних законодавчих норм полегшиться завдання учасників блокади.

"Також мені б хотілося, щоб у ВР в законодавчій площині був прийнятий закон про заборону енергопостачань на окуповану територію", - додав Іслямов.

Раніше Іслямов анонсував ще одну блокаду Криму і заявив про початок морської. "Між енергетичною та морською блокадою Криму буде ще одна блокада, і про неї скоро дізнаєтеся, зараз поки говорити не буду. Днями про неї дізнаєтеся", – зазначив координатор акції з блокаду Криму.