REUTERS

Так прокоментували відповідну інформацію власному агентству УНІАН в представництві у Брюсселі.

«Це Комісія вирішує, коли вона опублікує пропозицію скасувати візовий режим для України. Коли це станеться, Нідерландське головування розгляне цю пропозицію у відповідності з чинними процедурами", - зазначається у повідомленні.

Читайте такожРеферендум у Нідерландах "не вб'є" Угоду про асоціацію Україна-ЄС - МЗС

Відео дня

Крім того, в дипустанові наголосили, що рішення щодо скасування віз також вимагає голосів переважної більшості Ради ЄС та позитивного рішення Європейського парламенту.

Читайте такожВикрадені у Нідерландах картини можуть перебувати у Києві - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, за інформацією народного депутата Володимира Ар’єва, Нідерланди виступають за перенесення розгляду питання про безвізовий режим України з ЄС після квітневого референдуму.

«Щодо безвізового режиму: ніякої відмови немає. Голландія вимагає перенести питання на дати після референдуму 6 квітня, який запланований в країні. За цей час ми мусимо допрацювати у Верховній Раді електронні декларації та запустити НАЗК, але це технічні питання. Щойно єврочиновниця Хельга Шмід заявила, що невдовзі все станеться. Такі заяви неузгодженими не бувають», - повідомив Ар’єв.

6 квітня в Нідерландах відбудеться референдум стосовно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте такожПрем'єр Нідерландів: ЕС має до двох місяців для збереження Шенгенської системи

Як повідомляв УНІАН, раніше народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що Королівство Нідерланди виступає за перенесення розгляду питання про введення безвізового режиму з Україною після референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, запланованого на 6 квітня.