бпп / Фото УНИАН

Про це йдеться у прес-релізі партії за підсумками 12-го позачергового з’їзду партії, оприлюдненому у Facebook.

"З'їзд ухвалив звернення до фракції партії "БПП" - розробити та внести до парламенту необхідні законопроекти щодо розмежування повноважень міських і районних у місті рад", - йдеться у повідомленні.

Коментуючи це рішення, народний депутат Сергій Алєксєєв сказав: "Ми, безумовно, підтримуємо існування районних у містах рад і одночасно наголошуємо на необхідності внесення відповідних змін у законодавство з метою визначення чіткого кола повноважень таких рад та розмежування повноважень між міськими та районними у місті радами".

Відео дня

Читайте такожКиїврада не підтримала прохання до ЦВК призначити вибори до райрад на 29 травня

Як повідомляв УНІАН, на ухваленні закону щодо повноважень райрад у містах наполягає мер Києва Віталій Кличко. За його словами, політичні сили повинні уникати популізму в питанні проведення виборів до райрад у Києві та спільно домогтися ухвалення в парламенті чіткого законодавчого визначення повноважень райрад, оскільки в Конституції про районні ради в містах не йдеться.

Довідка УНІАН. 23 липня 2015 року Київрада ухвалила рішення "Про управління районами міста Києва", яким визначила межі повноважень 10 районних рад у Києві та призначила перші вибори депутатів таких райрад на 27 березня 2016 року. ЦВК оголосила про початок процесу з виборів депутатів райрад Києва з 6 лютого 2016 року.

Водночас 5 лютого Окружний адмінсуд Києва зупинив чинність постанови ЦВК щодо проведення у столиці 27 березня виборів до райрад.

Читайте такожДев'ять партій вимагали від ЦВК призначити вибори до райрад Києва на 29 травня (фото)

28 січня ЦВК та декілька політичних сил подали скарги на рішення Окружного адмінсуду про скасування виборів до райрад Києва.

Районні ради на даний момент залишилися у Дніпропетровську, Кривому Розі, Житомирі, Кіровограді, Полтаві, Херсоні та Чернігові.