REUTERS

Про це йдеться на сторінці президента у Facebook. Він поручив проаналізувати співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців і доповісти пропозиції щодо зменшення кількості керівних посад.

Читайте такожПолторак допускає звільнення двох третин керівного складу Міноборони

За словами Порошенка, «сьогодні Україна проводить масштабні реформи сектора безпеки та оборони. Ми оновлюємо не лише техніку, але в першу чергу командний склад. Молоді командири довели своє право керувати армією на полі бою. Водночас, якщо проаналізувати співвідношення посад старшого офіцерського складу до молодшого офіцерського складу, помітимо диспропорції. До речі, євроатлантична модель управління військовими формуваннями передбачає максимальну передачу повноважень до середньої та низової ланки».

Відео дня

Саме тому, зауважив Порошенко, він звернувся до «Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонслужби, Нацгвардії, Зовнішньої розвідки, УДО, Держслужби з надзвичайних ситуацій провести аналіз співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців і доповісти пропозиції щодо зменшення чисельності начальницького складу».