Воронченко проведе ряд зустрічей з командувачами країн Чорноморського та Середземноморського басейнів / УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, 22-й Міжнародний симпозіум командувачів ВМС відбудеться 20-23 вересня у Ньюпорті (Сполучені Штати Америки).

Вже підтверджено участь близько 180 керівників ВМС та Берегової охорони із понад 120 країн світу.

Відео дня

Учасники заходу обговорять поточну ситуацію стосовно безпеки на морі в окремих регіонах, міжнародні норми і стандарти морської безпеки, а також роль кібербезпеки під час проведення спільних морських операцій.

Читайте такожПід час окупації Криму новий командувач ВМС України хотів застосувати танки на півострові - спікер Генштабу

Крім того, за даними Міноборони, планується проведення двосторонніх зустрічей командувача українських ВМС з учасниками заходу, а саме: з командувачами країн Чорноморського та Середземноморського басейнів з метою обміну думками та з’ясування позиції сторін щодо перспективних напрямів військового співробітництва Військово-морських сил ЗСУ з країнами Чорноморського регіону, зокрема, з питань підвищення регіональної безпеки.

Читайте такожВ Одесі склали присягу майбутні офіцери морської піхоти

В Міноборони також зазначили, що в умовах російської агресії співпраця з країнами Чорноморського регіону розглядається як додатковий ефективний механізм, спрямований на отримання консультативно-дорадчої, матеріально-технічної та інших видів допомоги, а також формування сприятливої політики щодо України.