Бурбак / УНИАН

Про це заявив з трибуни парламенту керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає прес-служба партії.

"Ми повинні відреагувати, ми як українці,  на той фарс, який відбувся останніми вихідними у Росії  - це вибори до так званої  Державної Думи. Впевнений, в цьому парламенті є більшість патріотів, хоча й присутня  російська агентура", - наголосив Бурбак.

Читайте такожБурбак: У керівників "Батьківщини" та Опоблоку однакові тези

Відео дня

"Кремль проводив вибори на українській території. Але ці вибори стали зразу нелегітимними, бо проводились на території незаконно анексованого Криму, на території української держави", - підкреслив він.

Максим Бурбак відзначив, що відповідно до проекту постанови, авторами якої є депутати "Народного фронту", Верховна Рада України не визнає легітимність Державної Думи і  не визнає проведені вибори. 

"Вибори у Думу Росії на окупованих територіях України і Грузії – це приклад цинічної зневаги прав людини і міжнародного права", - наголосив керівник  фракції. 

"Закликаємо Президента порушити питання на Генеральній Асамблеї ООН. Делегація України в ООН  має використати всі наявні засоби для міжнародного невизнання незаконних парламентських виборів у Росії. Міністерство закордонних справ повинно провести таку ж роботу в інших міжнародних організаціях, а також парламентських асамблеях", - наголосив Максим Бурбак.