фото: УНІАН

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в нинішній ситуації бути ліберальними до людей, які скоюють тяжкі злочини - це підриває основи безпеки в суспільстві й провокує зростання злочинності. Звертаюся до парламентаріїв, і прошу і вимагаю - як хочете, але треба негайно втрутитися і змінити дію цього закону!", - наголосив міністр.

Читайте такожАваков пояснює значний ріст злочинності припиненням закриття нерозкритих справ

Відео дня

Аваков зазначив, що на сьогодні за "законом Савченко" від подальшого відбування покарання звільнено 8 200 засуджених і ув'язнених. Водночас 34 000 підлягають звільненню з місць ув'язнення за рік.

"Із зазначеної кількості вже вийшли - 785 вже викриті у вчиненні злочинів, з яких 22 - за умисне вбивство, 18 - завдання ВТУ, 10 -зґвалтування, 405 – за крадіжки, 131 – за пограбування, 66 - збройні розбої, 39 - шахрайство, 20 - хуліганство й інші злочини. І це тільки викриті, ті, кого вдалося затримати ...а, виходячи з поточної статистики розкриття, ...на жаль мінімум, стільки ж залишаються за кадром нашої уваги", - написав очільник МВС.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в листопаді 2015 року прийняла Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання", автором якого була народний депутат Надія Савченко.

Документ набув чинності 24 грудня 2015 року.

Згідно із "законом Савченко", один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі.

Читайте такожСавченко заявила про необхідність внести зміни до закону про "день в СІЗО за два"

У Генпрокуратурі заявили, що цей закон дав змогу достроково вийти на свободу і суттєво зменшити строки відбування покарання небезпечним злочинцям. У Мін'юсті заявили, що готові розробити законопроект про внесення змін до так званого "закону Савченко" з тим, щоб він не поширювався на засуджених за особливо тяжкі злочини.

Напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд найближчим часом представить парламенту пропозиції щодо скасування "закону Савченко" або внесення до нього змін.