bellingcat.com

Про це голова українського зовнішньополітичного відомства написав у Twitter після представлення попередніх результатів Спільної слідчої групи з кримінального розслідування катастрофи літака "Боїнг 777" (рейс MH17).

"Російський "Бук" прийшов, вбив 298 людей і пішов. Російські війська прийшли, вбивають тисячі і теж мають піти. І обов'язково підуть", - заявив Клімкін.

Читайте такожНавіть не почервоніли: Москва передбачувано назвала доповідь щодо збитого "Боїнга" політично мотивованою

Відео дня

Довідка УНІАН. Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області.

Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Спільна слідча група у представленому 28 вересня 2016 року звіті повідомила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом «Бук», ввезеним в Україну з Росії, із підконтрольної бойовикам території Донбасу.