Иллюстрация REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін радить українцям тричі поміркувати, перш ніж їхати до Росії. 

Читайте такожВ МЗС відреагували на російське "обвинувачення" журналістові Сущенку

Про це сказав в ефірі телеканалу «112 Україна»

Відео дня

«Ми знаємо десятки випадків, коли фабрикувалися речі, – коли українцям засовували наркотики, звинувачували в чому завгодно. Це ще один випадок (затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка – УНІАН). Ми розуміємо, що це не єдиний можливий випадок, тому ми і кажемо, що кожен українець, який реально їде в Росію, – має тричі поміркувати, чи їхати і їхати за яких обставин», - заявив він. 

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ 30 вересня затримала Сущенка у Москві, оголосивши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації". Стосовно Сущенка порушено кримінальну справу за статтею "шпигунство". Суд у Москві ухвалив заарештувати журналіста до 30 листопада.

МЗС України передав першому секретарю посольства РФ в Україні Івану Заворину ноту протесту у зв'язку із незаконним затриманням Сущенка.

8 жовтня джерело повідомило УНІАН, що Росія навмисно ізолює Сущенка, допуск консула України до нього призначений аж на 14 жовтня.

Пізніше Сущенко розповів журналістам "Нової газети", які відвідали його у СІЗО, що добу після затримання йому не давали пити і їсти.