Фракція Партії регіонів не підтримуватиме президентський законопроект про заходи щодо мінімізації негативних наслідків фінансової кризи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав в інтерв`ю журналістам народний депутат України Микола АЗАРОВ (фракція Партії регіонів).

Він зазначив, що «законопроект готувався горе-теоретиками». За його словами, документ не вирішує проблеми «негативного сальдо нашого торгового балансу».

Відео дня

На думку М.АЗАРОВА, мета цього законопроекту - «прийняти якусь фільчину грамоту, за великим рахунком, яка нібито має заспокоїти людей». Водночас він сказав, що люди вже «не вірять «фільчиним грамотам».

Коментуючи законопроект, депутат зазначив, що в ньому передбачено поповнення стабілізаційного фонду доходами від приватизації. При цьому М.АЗАРОВ вважає, що в умовах кризи стабілізаційний фонд не може базуватися на такій статті, оскільки надходження від приватизації швидко одержати неможливо.

М.АЗАРОВ наголосив, що принципова позиція Партії регіонів полягає в тому, що нинішньою владою мають бути представлені на розгляд всіх політичних сил і українського народу умови, за яких Україна одержить кредит від Міжнародного валютного фонду.

За його словами, Партія регіонів вже багато разів зверталася і до уряду, і в Секретаріат Президента, але відповіді так і не одержала.

Він зазначив, що тут не може бути ніяких таємниць, і нагадав, що він був першим віце-прем`єр-міністром України і мав доступ до багатьох державних таємниць. При цьому він додав: «Ви свідки того, що я ніколи не продавав ці секрети і зараз би я їх не продав». М.АЗАРОВ пожартував, що «частково через те, що нема кому, оскільки секрети в нашій країні вже давним-давно продані».

М.АЗАРОВ сказав, що в законопроекті «є багато ляпсусів, що свідчать про те, що законопроект створювався поспіхом і його реальне застосування буде неможливе». Він зазначив, що в законопроекті уряд, по суті, одержує багато повноважень і керуватиме економікою «в ручному режимі». «Ми не довіряємо цьому уряду. Ми не віримо в його компетентність, професіоналізм. Ми знаємо, що ці якості відсутні», - наголосив М.АЗАРОВ.

За його словами, парламент мав би розглянути законопроект, підготовлений фракцією Партії регіонів, і на його основі ухвалити закон, який би дозволив зменшити негативні наслідки фінансової кризи.