ГПУ закликала суд у Гаазі дати оцінку діям керівництва РФ щодо скоєння воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні / УНІАН

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСуд у Гаазі не виділив анексію Криму Росією в окреме провадження - ГПУ

 «Делегації офісу прокурора МКС була надана інформація про російських політичних та військових керівників, дії яких мають отримати оцінку щодо скоєння на території нашої держави злочинів проти людяності та воєнних злочинів», – зазначив він.

Відео дня

Раніше заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін повідомив, що ГПУ та офіс прокурора Міжнародного кримінального суду провели сьогодні 3-годинні переговори, під час яких було знайдено порозуміння щодо подальшого алгоритму дій для притягнення до відповідальності екс-президента України Віктора Януковича та його соратників і керівництва РФ та підконтрольних їм терористів на сході України.

Як повідомляв УНІАН, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння й направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.