Курц запевнив у готовності Австрійського головування докладати максимальні зусилля для врегулювання ситуації в ОРДЛО / УНІАН

Як йдеться у заяві МЗС України, сьогодні міністри відвідали населені пункти Виноградне та Пищевик на лінії зіткнення, де діючий голова ОБСЄ мав змогу ознайомитися з руйнівними наслідками російської агресії на Донбасі.

Читайте такожГолова ОБСЄ Курц прокоментував свій візит на Донбас

"Значна увага в ході візиту приділялася питанням діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у контексті моніторингу за виконанням Мінських домовленостей. Сторони дійшли розуміння про необхідність подальшого посилення потенціалу місії, у тому числі її технічного оснащення", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що Курц висловив запевнення у готовності Австрійського головування докладати максимальних зусиль для врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Сторони були єдині в тому, що першочерговим заходом у цьому зв’язку має стати досягнення сталого припинення вогню", - заявляють в українському зовнішньополітичному відомстві.

"Цьому також сприяло б забезпечення постійного моніторингу з боку ОБСЄ тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону в окремих районах Донецької та Луганської областей", - підсумували в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 1 січня Австрія перейняла від Німеччини головування в ОБСЄ у 2017 році.