Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО запропонувала Олександрі КУЖЕЛЬ, яка раніше обіймала посаду голови Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва, повернутися в органи виконавчої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр сказала сьогодні в програмі «Шустер Live» на телеканалі «Україна».

Вона зазначила, що А.КУЖЕЛЬ має дуже великий досвід із захисту малого або середнього бізнесу, який на сьогоднішній день потребує дуже великого захисту.

Відео дня

«Її (А.КУЖЕЛЬ – УНІАН) викинули колись з уряду в якомусь році за те, що вона реально очолила бізнесменів, і реально поставила завдання, що потрібно зробити, щоб бізнес дихав. Я хочу їй сьогодні сказати, що хочу її повернути в систему виконавчої влади», - сказала глава уряду.

А.КУЖЕЛЬ брала участь в програмі «Шустер Live», але не дала відповіді на пропозицію Ю.ТИМОШЕНКО.

Також прем`єр повідомила, що уряд планує розробити законопроект щодо спрощення регуляторної системи, зокрема, для захисту малого і середнього бізнесу від бюрократів.

Довідка УНІАН. А.КУЖЕЛЬ - заслужений економіст України. Народний депутат України 2-го скликання.

З квітня 1998 по січень 2000 рр. очолювала Державний комітет України з питань розвитку підприємництва. З січня 2000 по квітень 2003 рр. - Держкомітет України з питань регуляторної політики і підприємництва.

У 2003-2004 рр. була радником голови Національного банку України.

З березня по грудень 2007 року обіймала посаду заступника міністра регіонального розвитку і будівництва України Володимира РИБАКА.

З 2005 року очолює аналітичний центр "Академія".