Ілюстрація REUTERS

В Європейському парламенті закличуть до подальших санкцій для тих, хто порушує права людини на окупованих українських територіях та будуть просити розглянути можливість створення переговорного формату за участю Європейського Союзу з деокупації Криму.

Про це йдеться у спільному проекті резолюції «Українські ув’язнені в Росії та ситуація в Криму», підготовленій всіма політичними групами Європарламенту, передає власний кореспондент УНІАН.

«ЄП закликає до подальших обмежувальних заходів, які будуть застосовані для осіб, відповідальних за грубі порушення прав людини, включаючи заморожування їх активів в банках ЄС», - йдеться у проекті резолюції.

Відео дня

Також ЄП «просить розглянути можливість створення міжнародного формату переговорів для обговорення деокупації Криму за участю ЄС, який буде базуватися на міжнародному гуманітарному праві, правах людини та міжнародних принципах».

Читайте такожНа догоду Росії: названі країни ЄС, які "підчистили" резолюцію Європарламенту щодо Криму

«ЄП наполегливо закликає Раду знайти способи підтримати Україну в Міжнародному суді ООН у справі про відповідальність РФ за підтримку тероризму на сході України та акти дискримінації щодо етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму», - прописано у проекті документу.

В Європарламенті також планують «наполегливо закликати всі сторони повною мірою виконувати Мінські домовленості, включно з припиненням військових дій на Донбасі та обміном заручників, звільнити і повернути всіх бранців без подальших затримок».

ЄП також пропонується нагадати про особливу відповідальність в цьому відношенні уряду РФ.