Мінгареллі  наголосив, що Україна має всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством / Фото УНИАН

Україну кілька людей завдяки корупції перетворюють на банкомат. Про це заявив посол ЄС Хюґ Мінґареллі під час свого візиту до Львова, йдеться у статті поширеній представництвом ЄС в Україні, повідомляє Твоє місто.

"Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну на банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою", – наголосив Мінґареллі.

Читайте такожПосол ЄС: виконання "Мінська" проходить "украй повільно і невтішно", але ми не бачимо інших варіантів

Відео дня

Мінґареллі підкреслив, що корупція в Україні непокоїть потенційних інвесторів набагато більше, ніж війна. За його словами, Україна має всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, що ґрунтується на ефективній соціальній ринковій економіці.

"Але у вас є кілька перепон … війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни", – зазначив він. 

Як повідомляв УНІАН раніше, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі заявляв, що місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які перебувають під російською окупацією, можливі в разі забезпечення вільної участі в них українських партій та українських засобів масової інформації, які повинні висвітлювати ці вибори.