Рекс Тіллерсон, Борис Джонсон, Зігмар Габріель, Фуміо Кішіда під час засідання G7 / REUTERS

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) закликали Російську Федерацію використати її вплив на бойовиків на тимчасово окупованій частині Донбасу у питанні виконання Мінських угод.

Про це йдеться у спільному комюніке за підсумками зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн G7 у Луцці, оприлюдненому на сайті Міністерства закордонних справ Італії.

"Ми надаємо особливого значення нашій прихильності до виконання Мінських угод, щоб досягнути мирного, сталого та тривалого врегулювання конфлікту на сході України", - наголосили глави МЗС "Великої сімки".

Відео дня

Читайте такожG7 закликала Росію допустити правозахисні місії в окупований Крим

"Ми наполегливо закликаємо усі сторони виконати їх повністю та без зволікань. Ситуація з безпекою в зоні конфлікту повинна бути негайно стабілізована. Ми наполегливо закликаємо усі сторони здійснити конкретні кроки, які приведуть до повного режиму припинення вогню, що передбачено Мінськими угодами", - йдеться у комюніке.

При цьому глави МЗС G7 наголосили: "Особливо ми очікуємо, що Росія виконає свої зобов'язання та використає свій вплив на сепаратистів, щоб забезпечити, що вони виконуватимуть їхні зобов’язання", - наголошується у комюніке.