Шувалова видворили з України / фото УНІАН

22 травня українські прикордонники видворили за межі країни російского пропагандиста, фактичного керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова. Йому заборонено в'їзд строком на 5 років. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко. Також він нагадав, що Шувалов - шеф відомої провокаторки Марії Столярової. 

"За оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу з висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції "Небесна сотня", - йдеться у повідомленні Геращенка.

Читайте такожПорошенка просять особисто проконтролювати розслідування щодо діяльності Інтера

Крім того, за словами радника міністра внутрішніх справ, видворений громадянин залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка "країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" та РФ як уособлення сучасного антифашизму.

Геращенко нагадав, що вперше за рішенням СБУ під тиском Турчинова і Авакова видворила Шувалова з України 28 березня 2014 року.

"Але під зустрічним тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка, це рішення було скасовано, і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуюючи інформаціїним блоком "Інтера", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Інтернеті з'явилося листування співробітниці так званого міністерства державної безпеки "ДНР" Тетяни Єгорової з російським журналістом Леонідом Муравйовим, а також співробітниками каналів "Інтер" і "Донбас". Згідно з цими даними, працівники "Інтера" і "Донбасу" узгоджували свої матеріали з "ДНР".