Більшість членів фракції БЮТ проголосували за призначення Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА головою Служби безпеки України, сподіваючись, що СБУ більше не займатиметься політичними переслідуваннями.

Таку думку в коментарі кореспонденту УНІАН висловив заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО.

“230 народних депутатів, які сьогодні проголосували за призначення В.НАЛИВАЙЧЕНКА, щиро повірили, що голова СБУ почне нове життя і не буде займатися політичними переслідуваннями, а буде захищати українське суспільство від зовнішніх загроз та тероризму ”, - сказав він.

Відео дня

При цьому М.ТОМЕНКО нагадав, що раніше багато його колег неодноразово говорили про неприпустимість втягування СБУ в політику.

Він зауважив, що за період, коли В.НАЛИВАЙЧЕНКО був тимчасово виконуючим обов’язки голови СБУ, це відомство перетворилося на “заполітизований орган, що займається переслідуваннями, та інституцію, пріоритетами якої є вивчення проблем національних визвольних змагань та Голодомору”. За словами заступника голови ВР, тема Голодомору дійсно є важливою, але СБУ має виконувати іншу роботу.

Відповідаючи на питання, чому він не голосував за призначення В.НАЛИВАЙЧЕНКА головою СБУ, М.ТОМЕНКО зауважив, що не готовий змінити свою точку зору “і повірити в нову принципову, чесну діяльність керівництва СБУ”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 березня, Верховна Рада України за поданням Президента призначила В.НАЛИВАЙЧЕНКА головою СБУ. За ухвалення відповідної постанови проголосувало 230 народних депутатів із 438, зареєстрованих у сесійній залі, зокрема, 149 депутатів від фракції БЮТ, 61 - від фракції “Наша Україна – Народна самооборона” та 20 - від фракції Блоку Литвина.