У РФ хочуть перевірити підготовку льотчиків / фото УНІАН

В окупованому Криму та в південних регіонах Росії привели авіацію та ППО в повну бойову готовність через раптову перевірку. Про це пишуть «РИА Новости» з посиланням на повідомленням начальника прес-служби Південного військового округу РФ Вадима Астаф'єва.

За словами Астаф’єва, перевірка проводиться за наказом начальника Генштабу ЗС РФ генерала армії Валерія Герасимова. В ході неї Генштаб РФ має намір оцінити, наскільки добре підготовлена техніка і самі льотчики і наземні фахівці.

Читайте такожГенсек НАТО: Росія вдається до "лазівок" для скорочення числа спостерігачів альянсу за навчаннями

Відео дня

"За сигналом бойової тривоги сьогодні був піднятий особовий склад авіаційних з'єднань і військових частин, а також сил ППО, дислокованих на території Ростовської і Волгоградської областей, Краснодарського і Ставропольського країв, республік Північна Осетія-Аланія і Криму", – сказав Астаф'єв.

Як повідомляв УНІАН раніше,  23 серпня у Броварах на сцені, яка була збудована для святкування Дня незалежності України, було розміщено зображення карти, на якій відсутні три територіальні складові одиниці суверенної території України, а саме - Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Броварська місцева прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України. Відповідно до вимог ст. 216 Кримінального процесуального кодексу, територіальна підслідність визначена за Головним управлінням Служби безпеки України у Києві та Київській області.