Нардеп Володимир Парасюк / Фото УНІАН

Слідчий комітет Росії оголосив у міжнародний розшук чотирьох громадян України, яких підозрюють у "нападі" на російські дипломатичні установи в 2014 і 2016 роках. Суд заочно заарештував всіх фігурантів справи, передає "Медуза".

Читайте такожРосія заявила про заочний арешт трьох своїх громадян з "Правого сектору", серед яких глава прес-служби організації

Обвинуваченими у справі проходять Володимир Романцов, Олексій Бакай, Володимир Назаренко і депутат Верховної Ради Володимир Парасюк.

Відео дня

Романцова, Бакая і Назаренка звинувачують у нападі на посольство Росії в Києві в червні 2014 року. Парасюк, за версією слідства, причетний до нападу на генконсульство у Львові в березні 2016 року. Всіх фігурантів звинувачують в "нападі" на установу під міжнародним захистом, а Назаренка і Парасюка, крім цього, в нарузі над російським прапором.

У російському Слідчому комітеті поскаржилися, що українська сторона досі не залучила до відповідальності за вказані так звані "злочини".

14 червня 2014 року біля російського посольства в Києві розпочався мітинг, який переріс у масові заворушення. У бік будівлі кидали вибухові пакети та камені, перевертали машини.

Напад на консульство у Львові відбувся 9 березня 2016 року після маршу на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яка тоді перебувала в російському СІЗО. У бік консульства кинули петарду і димову шашку.