/ УНІАН

Вибуховий пристрій, встановлений біля офісу телеканалу Espreso.tv у Солом'янському районі Києва, був саморобним. Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко повідомив під час брифінгу.

"Стосовно вибухового пристрою, на погляд вибухотехніків, - це був саморобний вибуховий пристрій, можливо, на базі автомобільної сигналізації. Про це кажуть плати, які були вилучені на місці пригоди", - сказав він.

Кононенко додав, що слідчо-оперативна група працює з учорашньої ночі.

Відео дня

"Служба безпеки відпрацьовує наближені до місця скоєного злочину офіси приватних компаній та державних організацій, де знаходяться відеокамери для того, щоб вилучити ці матеріали, які можуть допомогти нам у встановленні особи злочинця", - зазначив він.

Читайте такожЗамах на "радикала" Мосійчука: вибухівка була нашпигована металевими кульками (фото)

Також, за словами першого заступника прокурора Києва, працівники карного розшуку здійснюють поквартирний обхід жителів прилеглих до місця скоєння теракту, щоб спробувати встановити свідків, які могли б бачити злочинця.

"Проведено огляд місця події, в ході якого встановлено, що вибух стався внаслідок приведення в дію саморобного вибухового пристрою направленої дії, що знаходився в транспортному засобі - мопеді, який був умисно припаркований невстановленою слідством особою приблизно о 21.50 при виході із приміщення Espreso.tv", - додав начальник Головного управління СБУ у м.Києві та Київській області Сергій Семочко.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 25 жовтня біля офісу телеканалу Espreso.tv на вулиці Адама Міцкевича в Солом'янському районі Києва стався вибух, внаслідок якого постраждали п’ятеро осіб, серед них - народний депутат Ігор Мосійчук, і ще двоє загинули, у тому числі охоронець депутата. Також серед постраждалих - політолог Віталій Бала.

Вибух кваліфікували як теракт. Розслідуванням займається Головне управління СБУ в Києві та області. Встановлено, що невідомі підірвали мопед поблизу місця пересування Мосійчука.

Сьогодні Кононенко повідомив, що слідчі розглядають декілька версій вчорашнього вибуху, у тому числі замах на Мосійчука, організований російськими спецслужбами.