Слідчі дії на місці вибуху / фото УНІАН

Розглядається декілька версій вчорашнього вибуху в Солом'янському районі Києва, у тому числі замах на народного депутата Ігора Мосійчука, організований російськими спецслужбами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко на брифінгу.

Читайте такожГеращенко розповів про другу жертву вибуху та озвучив нові подробиці замаху на Мосійчука

Відео дня

"Розглядається декілька версій цього злочину. Перша версія, її озвучив і сам пан Мосійчук, - це замах на вбивство Мосійчука, який було організовано спецслужбами РФ. Про виконавців ми будемо розмовляти тільки тоді, коли встановимо злочинців", - сказав він.

Друга версія, за словами прокурора, - це політична діяльність Мосійчука, його громадська позиція всередині держави.

"Третя версія - замах на вбивство Мосійчука на особистому грунті", - зауважив Кононенко.

Разом з тим, за його словами, слідство не відкидає і інші версії.

"Там ще був політолог Віталій Бала. Ми також не можемо не розглядати цю версію. Можливо, якісь були питання до самого Бали. І ми не можемо відкидати версію щодо замаху на вбивство будь-якого громадського чи політичного діяча, який міг перебувати на каналі Espreso.tv в той час", - додав Кононенко.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 25 жовтня біля редакції телеканалу Espreso.tv на вулиці Адама Міцкевича у Солом'янському районі Києва стався вибух, внаслідок якого постраждали п’ятеро осіб, серед них народний депутат Ігор Мосійчук, і ще двоє загинули, у тому числі охоронець депутата. Також серед постраждалих - політолог Віталій Бала.

Вибух кваліфікували як теракт. Розслідуванням займається Головне управління СБУ в Києві та області. Встановлено, що невідомі підірвали мопед поблизу місця пересування Мосійчука.