14 листопада суд розгляне скаргу САП на запобіжний захід Авакову-молодшому / фото УНІАН

14 листопада Апеляційний суд Києва розгляне скаргу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на запобіжний захід сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександру Авакову.

Про це йдеться у розкладі судових засідань на сайті суду.

Засідання має розпочатися о 15.15. Клопотання САП розглядатиме колегія суддів у складі головуючого Валерія Лашевича та суддів В'ячеслава Дзюбіна та Івана Рибака.

Відео дня

Читайте такожАваков про справу свого сина: ми отримали піар-вибух і більше нічого

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП у рамках розслідування справи про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для МВС затримали Авакова-молодшого, колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків. Чеботарю і Авакову повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Прокурори САП клопотали про обрання Авакову-молодшому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 5 млн грн, проте 1 листопада суд ухвалив рішення про особисте зобов'язання.